overview

Dutch: "Stage lopen bij Bravoure is supertof!"

A Dutch blog from our interns Joost and Justin about their internship with us.

Bij Bravoure bieden wij jonge talenten graag een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen zonder de bureaucratie van een groot bureau. Digitale merkidentiteit, visual design, UX, development en online marketing: alles komt voorbij. Zo hebben we regelmatig stagiaires op het gebied van UX, back-end en grafisch ontwerp.

 

In deze blog geven we het woord aan onze visual design stagiairs Joost en Justin. Joost is student aan CIBAP en studeert mediavormgeving. Hij is zo gemotiveerd dat hij elke dag helemaal van Wenum Wiesel naar Amsterdam reist om bij ons stage te lopen. Zijn passie is identiteiten vormgeven. Justin is student aan de Haagse Hogeschool en studeert communication and multimedia design. Justin is natuurlijk ook hartstikke gemotiveerd, alleen hoeft hij minder ver te reizen. Zijn passie is UX.

 

De eerste dag bij Bravoure.

Joost: ”Mijn keuze om stage te gaan lopen bij Bravoure heeft als voornaamste reden het indrukwekkende portfolio. Vooral op het gebied van vormgeving en ook de klanten spraken mij erg aan. Tijdens mijn eerste gesprek hadden ze al aangegeven dat het tempo hoog zou liggen en het werk erg afwisselend is bij een digitaal bureau. Daar hebben ze niets over gelogen. Op de eerste dag werden Justin en ik gelijk in het diepe gegooid en begonnen we met een brainstorm voor de social media kanalen van Awakenings. Samen met Maarten (Design Director) probeerden we zoveel mogelijk out-of-the-box ideeën op papier te zetten waarmee de contentplanning van Awakenings gevuld kon worden.”

 

Justin: “Ik heb eigenlijk om precies dezelfde reden als Joost voor Bravoure gekozen. Daarnaast stond er in de vacature ook dat er uitgebreid geluncht wordt. Ook daar is niets over gelogen! We hebben allebei ruim de tijd gekregen om te wennen aan het tempo en de lange dagen die je maakt in vergelijking met het rooster tijdens je studie.”

 

Interessante klanten, een sterk team en een heerlijke lunch.

Justin: “Joost en ik werken allebei voor veel klanten uit diverse branches. Zoals bijvoorbeeld Awakenings, CJP, Urban Sports Week Amsterdam en Emark. Naast werken voor de vaste klanten van Bravoure, werk ik de afgelopen maanden ook mee aan pitches. Voor een pitch moet er best wel veel gedaan worden in een korte tijd en tegelijkertijd steek je daar als stagiair hartstikke veel van op. Daarnaast heb ik de tijd gekregen om de prototyping tool Framer onder de knie te krijgen. Hiermee kunnen prototypes tot leven worden gewekt met behulp van simpele code. Ik gebruik Framer nu voor elk prototype dat er gemaakt moet worden en het is ook een skill die ik tijdens en na mijn studie zeker ga gebruiken.”

 

Joost: “We werken dus voor veel verschillende klanten en die afwisseling is heel fijn. Soms werk ik dan aan een presentatie van Emark, een buitencampagne van CJP en daarna weer aan een event release van Awakenings. Eén van mijn eerste grote opdrachten was het nieuwe campagnebeeld maken voor de HISWA, onder begeleiding van Maarten. Supertof om de beelden die ik heb gemaakt straks in de stad te zien hangen.”

 

Justin: “Bravoure is gevestigd in het hart van Amsterdam en heeft een ruim kantoor. Ik reis dan vanuit Den Haag en heb bij station Amsterdam RAI een fiets staan. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten fietsen. Bravoure is ook goed te bereiken met de metro of tram. Op kantoor hangt een hele leuke sfeer en er is altijd wel iemand die de lolbroek aan heeft. Tijdens het werk is het belangrijk om een kritische mening te hebben en als je er even niet uitkomt kan vragen natuurlijk nooit kwaad.”

 

Het type persoon.

Joost: “We werken samen met 15 enthousiaste collega’s en vormen een hecht team. Het team is onderverdeeld in front-end, back-end, visual design en projectmanagement. Justin en ik zijn onderdeel van het Visual Design team en werken geregeld samen. Samenwerken is dan ook een heel belangrijk onderdeel, daarom wordt er bij het solliciteren ook goed gekeken of er een klik is met iedereen van Bravoure. De begeleiding is goed en we krijgen vette opdrachten. Ik werk voor verschillende klanten en doe dan ook heel divers werk. Van het ontwerpen van merchandise tot het editen van video’s. Door deze afwisseling blijf ik gemotiveerd en leer ik veel bij.”

 

Een goede plek om jezelf verder te ontwikkelen.

Joost: “Bravoure heeft veel te bieden en is naar onze mening echt een compleet bedrijf. We vinden het tot nu toe een leerzame periode en bij Bravoure hebben wij ons meer dan verwacht verder ontwikkeld als designer.”

 

Justin: “Het is zonder twijfel een goede keuze geweest om stage te lopen bij Bravoure. Het was ook wel fijn dat ik tegelijkertijd met Joost als stagiair aan de slag ben gegaan en zijn ook bij veel projecten samen aan de slag gegaan. Elke dag leer ik wel iets nieuws en alles wat ik doe, sluit perfect aan op mijn studie. Ik raad dan ook iedereen aan die opzoek is naar een stage om te solliciteren bij Bravoure.”

 

Joost Mulderij & Justin Resok
Stagiairs Visual/UX Design